Kontakt os på tlf.:

40 31 99 44

Vi er medlem af:

Tekniqs

Garantordning

Intet er for stort, for småt eller umuligt!​

​Fakta zink

Lodning af zink

Den mest almindelige samlingsmetode for runde rør udført i zink er blødlodning. Der anvendes loddekolber af kobber, som må være helt rene og have den rigtige form for at kunne udføre gode lodninger. Overhedede loddekolber tæres kraftigt, og såvel fortinningen på kolbens pen som loddetinnet på selve loddestedet oxideres, bl.a. af den grund bliver lodningen på zinkpladen grynet, endvidere vil en overhedet loddekolbe let kunne brænde hul i zinkpladen.

Falsede samlinger

Ved tag og facadebeklædning anvendes normalt falsede samlinger: stående dobbeltfals og enkelte eller dobbelt tværfals. Omkring vinduer bruges der runde hjørnefalse. Disse samlingsmetoder som alle er regntætte og ikke vandtætte ved overholdelse af normer for monteringen. Alle false må bruges ned til 25 graders hældnings og derefter skal der dobbeltfalses og bruges false olie eller falsebånd.

Fysiske egenskaber

Ved temperaturer mellem 100 og 210 °C er zink duktilt nok til, at man kan hamre det i den facon, man ønsker, men over 210 grader bliver det skørt og knuses, hvis man forsøger at hamre på det. Zink er vedligeholdelsesvenlig og har en lang holdbarhed. En anden fordel ved zink er, at materialerne er klassificeret som ”økologiske” og kan genbruges 100 procent. Du kan altså med god samvittighed give dit hus en zinkforstærkning, uden det belaster miljøet.

Du kan lægge zink på hele taget eller på en tilbygning, en gavl eller en kvist, ligesom zink er perfekt til nedløbsrør og tagrender. Det giver huset et smukt og æstetisk look.

Zink påvirkes af luften.

Til gengæld er zinkens levetid på netop dit hus afhængig af, hvilket miljø og område du bor i. Bor du ved kysten, vil zinken nedbrydes hurtigere, fordi luften er mere saltholdig, end hvis du bor i et villakvarter eller i et landområde.

Det vil sige, at i ”perfekte” luftforhold vil zinken holde helt op til 100 år, mens det ”kun” holder i 40 år i meget forurenet eller saltberiget luft. 40 år er til gengæld langt længere levetid end eksempelvis et paptag, ligesom producenter af tegl ofte kun giver 25 års holdbarhedsgaranti.

Som ekstra bonus skal zink ikke males eller algebekæmpes. Når det først er sat op, kan du læne dig tilbage og nyde synet med hænderne i lommen. Derfor er zink også et glimrende alternativ og supplement til eksempelvis tegl eller tagpap.

Selv om zink-arbejdet på din gavl eller din karnap umiddelbart kan være dyrere at lave, end hvis du vælger at arbejdet skal udføres i træ eller andet – så er det langt mere holdbart, og derfor på sigt en rigtig god investering, som samtidig forskønner huset.

Radioreklame

"Lydspor produceret
​af KOMO A/S"

​​​www.komo.dk

HVEM ER VI?

​Blikkenslager Brixgaard

CVR: 18239744

KONTAKT OS

​Telefon: 40 31 99 44

E-mail: kim@brixgaard.dk

FIND VEJ

Ørstedsvej 47, ​6760 Ribe

Find vej med Google map

FACEBOOK

Blikkenslager Brixgaard
Ørstedsvej 47, 6760 Ribe


Telefon: 40 31 99 44
CVR: 18239744
kim@brixgaard.dk