Kontakt os på tlf.:

40 31 99 44

Vi er medlem af:

Tekniqs

Garantordning

Intet er for stort, for småt eller umuligt!​

​Fakta skifer

Hvad er skifer?

Skifer er en naturligt dannet stenart. Skifer bliver dannet hvor ler og mudder aflejrer sig, og senere bliver udsat for stor tryk- og varmepåvirkning. Skifer er en metamorfisk sten. Dette betyder, at den har ændret sig fra en form til en anden, samt at den ikke er, som den oprindeligt blev formet af naturen.

Skifers vigtigste karakteristika er dens "kløvelighed", hvilket betyder at den altid vil dele sig det samme sted. Denne unikke "kløvelighed" har gjort skifer meget brugbart som tagdækningsmateriale i adskillige århundreder.

Naturskifer findes i et hav af farver og varianter, afhængigt af hvor på kloden og hvilket brud skiferen stammer fra. Kongebro er leveringsdygtig i et bredt udvalgt af naturskifer. Fælles for alle varianter er den udvalgte høje kvalitet.

Kongebro samarbejder bl.a. med verdens største leverandør af naturskifer – Cupa Pizarras i Ourense, Nordspanien. Cupa skiferen er kendt over hele verden som den absolut bedste kvalitet og anvendes på mange berømte bygninger.

Naturskifer leveres i mange dimensioner og specialformater efter opgave og behov. Kongebro rådgiver og vejleder gerne omkring valg af naturskifer til specifikke formål.

Skifertagets historie

Helt tilbage fra cirka 600 f.kr har man fundet grave forede med skiferplader. De romerske vejbyggere konstruerede gader af skiferfliser og dækkede tage i de områder hvor de fandt skiferminer, både i Spanien og i England.

I 1500-tallet trængte brugen af skifer til tagdækning igennem i hele Mellemeuropa og i Norden. Skifer havde store fordele fremfor bly, strå og tegl, f.eks. i forhold til brand, krig, etc. Det første Frederiksborg Slot, Koldinghus, og Københavns Slot blev dækket af skiferdækkere "indskrevne fra Kronborg, Roskilde og Næstved".

Naturskifer som tagmateriale havde sin storhedstid i Danmark fra midten af 1800-tallet til først i 1900-tallet, hvor alle større ejendomme i købstæderne, i Københavns brokvarterer, herregårdshovedbygninger, stationsbygninger, villaer mv. blev beklædt med Port Madoc-skifre. Port Madoc skifre har navn efter udskibningshavnen Port Madoc i Wales. Skifrene blev sejlet til Danmark og transporteret videre til bestemmelsesstedet via den dengang nyanlagte jernbane.

​Naturskiferens neutrale mørkegrå farve levede op til datidens klassiske arkitektoniske krav om at gøre taget så diskret som muligt og nedtone tagfladen, ofte for at eksponere de smukt udsmykkede facader.

Med et begrænset forbrug af naturskifer i det seneste halve århundrede er det først siden starten af 1980’erne, at natur-skiferen igen er blevet et af de primære og foretrukne tagmaterialer.

Som en naturlig følge af det enkle, minimalistiske helhedsbyggeri og med tanken om bygninger med langtidsholdbare og smukke naturmaterialer, har naturskiferen igen indtaget sin retmæssige plads som eksklusivt tagdækningsmateriale.

Radioreklame

"Lydspor produceret
​af KOMO A/S"

​​​www.komo.dk

HVEM ER VI?

​Blikkenslager Brixgaard

CVR: 18239744

KONTAKT OS

​Telefon: 40 31 99 44

E-mail: kim@brixgaard.dk

FIND VEJ

Ørstedsvej 47, ​6760 Ribe

Find vej med Google map

FACEBOOK

Blikkenslager Brixgaard
Ørstedsvej 47, 6760 Ribe


Telefon: 40 31 99 44
CVR: 18239744
kim@brixgaard.dk