Kontakt os på tlf.:

40 31 99 44

Vi er medlem af:

Tekniqs

Garantordning

Intet er for stort, for småt eller umuligt!​

​Kobber

Kemisk egenskaber

Kobber er et grundstof med den kemisk betegnelse Cu, smeltepunkt er 1083°C, kogepunkt er 2350°C og vægtfylden er 8,96.

Kobber er et af de vigtigste metaller og tillige i små mængder et nødvendigt stof for alle organismer. Forekommer i naturen dels frit, især ved Øvresøen i N-Amerika samt i Ungarn, Cornwall, Ural og Sverige, dels som kobbermalme, hvoraf de vigtigste er svovlholdige, nemlig kobberkis (CuFeS2), kobberglans (Cu2S) og broget kobbermalm (Cu2FeS3); forekomststeder USA, Chile, Rhodesia og Zaïre.

Kobber er et af de ældste kendte metaller. Det rene kobber er et rødt og meget blødt metal. Det kan valses ud til en ganske tynd folie.

Kobbers anvendelse og samlingsmetoder

Kobber anvendes til talrige formål, i samleskinner, ledninger, kabler, viklinger i elektromotorer m.m., til rørledninger og kemisk apparatur som autoklaver og destillationsapparater, bryggerkedler m.m, til tagbeklædning og meget andet. Kobber indgår desuden som en vigtig bestanddel i mange legeringer, bl.a. bronze og messing.

Kobber er et halvædelt metal, det har derfor stor modstandsevne overfor korrosion. Ude i atmosfæren vil det efterhånden overtrækkes med et mørktfarvet lag (patina), som beskytter kobberet mod yderligere korrosionsangreb.

Efter et antal år vil overtrækket blive smukt grønt patina (ir), som man ofte ser på ældre bygninger. Dette afhænger dog meget af, hvor kobberet er placeret (klimaforhold). Det har endvidere også stor betydning at den kobber, der bruges i dag er meget ren ca. 99,9%.

For at fremskynde denne proces har man udviklet forpatinerede kobberplader, som har den grønne farve, som mange ønsker at det skal have.

Kobber er tungere end zink, og er meget let at arbejde med. Det kan formes og bukkes næsten som man vil.

Ved kolddeformation bliver det hårdt, og ved udglødning på ca. 300 ° C bliver det blødt igen.

I forbindelse med valg af kobberplader skal man sikre en god kvalitet, idet der findes mange forskellige kobberkvaliteter. Man skal endvidere være opmærksom på, at nogle kobberplader fås i kvaliteter, med store tolerancer. Dette har stor betydning, når der skal anvendes bånd til forprofilering i maskine, eller der købes præfabrikerede tag- og facadeelementer.

Det er derfor vigtigt, at man vælger en leverandør, der kan levere de præfabrikerede tag- og facadeelementer i en ordentlig kvalitet. Derved bliver kobbermaterialet smukt og vedligeholdelsesfrit mange år ud i fremtiden.

Falsede samlinger

Falsning anvendes meget til samlingsmetode med kobber. Ved tag- og facadebeklædning anvendes normalt stående dobbeltfals og enkelte eller dobbelt tværfals, hvilke er samlingsmetoder som alle er vandtætte ved overholdelse af normer for monteringen. Ved samlinger af runde rør i kobber, anvendes oftest en almindelig dansk liggende tværfals.

Falsning anvendes meget til samlingsmetode med kobber. Ved tag- og facadebeklædning anvendes normalt stående dobbeltfals og enkelte eller dobbelt tværfals, hvilke er samlingsmetoder som alle er vandtætte ved overholdelse af normer for monteringen. Ved samlinger af runde rør i kobber, anvendes oftest en almindelig dansk liggende tværfals.

Kobberleverandørs fakta om kobber.

Radioreklame

"Lydspor produceret
​af KOMO A/S"

​​​www.komo.dk

HVEM ER VI?

​Blikkenslager Brixgaard

CVR: 18239744

KONTAKT OS

​Telefon: 40 31 99 44

E-mail: kim@brixgaard.dk

FIND VEJ

Ørstedsvej 47, ​6760 Ribe

Find vej med Google map

FACEBOOK

Blikkenslager Brixgaard
Ørstedsvej 47, 6760 Ribe


Telefon: 40 31 99 44
CVR: 18239744
kim@brixgaard.dk